Av. Fatma Ferda Aktürk Öz

Fatma Ferda Aktürk Öz İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Fatma Ferda Aktürk Öz, 2000 yılında kurulmuş olan Öz & Öz Hukuk Bürosu’nun kurucularındandır.

Ferda Öz kariyerinin ilk yıllarında medya ve telekomunikasyon hukukunda kendini geliştirmiş olup, bugün Türkiye’nin bu alanda uzmanlaşmış sayılı avukatları arasında yer almaktadır. Televizyon ve radyo kanalı kurma, gerekli izinlerin alınması ve kanalların tüm hukuki işlerinin yürütülmesi hususlarında oldukça deneyimlidir. Öz & Öz Hukuk Bürosu kurucularından olmadan önce büyük bir televizyon şirketinin hukuk müdürü olarak çalışmıştır. Ayrıca, fikri mülkiyet alanındaki meslek birliklerinin kuruluş aşamalarında aktif rol almıştır.

Medya hukuku alanındaki uzmanlığının yanı sıra, Ferda Öz bir dava avukatıdır. Yürütmekte olduğu davaların konuları sınırlı olmamak koşulu ile; İş Hukuku, Ticaret Hukuku, Fikri Sınai Haklar Hukuku ve İcra Hukuku’dur. Özellikle çok icra takibi, borç tahsilatı ve aciz vesikası edinme konularında deneyimlidir. Öz & Öz Hukuk Bürosu’nun icra departmanına liderlik etmektedir.

Ferda Öz bugün Güney Kore’nin en büyük medya grubu ile bir araya gelerek bir joint venture şirketi oluşumu olan bir şirketin avukatlığını yapmaktadır. Söz konusu şirketin kurulması, joint venture görüşmeleri ve Güney Kore’li çalışanların Türkiye’de çalışma ve oturma izinlerinin alınması ve gayrimenkulleri alanındaki tüm iş işlemler ile ilgilenmiştir. Kuruluştan sonra şirkete ait televizyon kanallarının açılması ve buna bağlı tüm hukuki işlerin takibi kendisi tarafından yapılmaktadır.

Ferda Öz, kuruluşunda aktif rol aldığı ve tüm hukuki işlerini yürütmekte olduğu ONE (Ortak Nesiller Entegrasyonu) Derneği’nin denetçi üyesidir.

Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.